پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ / انس یا دلار؛ کدامیک طلا را بالا کشید؟
دیروز قیمت طلا و سکه رشد داشت. معاملهگران احتیاطی وارد بازار شدند و تمام قطعات سکه در کانالهای بالاتر قرار گرفتند. اما چرا بازار طلا و سکه دوباره صعودی شد و آیا این افزایش قیمت ادامه دارد؟
به گزارش نوین اکسپو به نقل از تجارتنیوز روند افزایشی قیمت طلا و سکه همچنان ادامه دارد. بازار فلز زرد پیرو افزایش قیمت دلار در حال فتح دوباره قلههای قیمتی است. دیروز انس جهانی طلا کاهش محدودی داشت. فلز گران بهای جهانی در محدوده ۱,۹۱۰٫۲۴ دلار به فروش رسید. در بازار داخلی نیز قیمت طلاو تمام قطعات سکه گران شدند.
در حالی که روز گذشته قیمت دلار کاهش داشت، اما بازار فلز زرد مستقل عمل کرد و گران شد. امروز دلار افزایش قیمت داشت و قیمت طلا و سکه نیز از افزایش قیمتها جا نماند و روند صعودی داشت.
به باور بخشی از تحلیلگران، افزایش سریع اونس طلا در بازارهای جهانی یکی از مهمترین عواملی بوده که هیجان خرید را در بازار سکه بالا برده است. هفته گذشته بازار طلا و سکه تحت تاثیر اخبار مساعد سیاسی و توافق ایران با عربستان در شرایط نسبتا با ثباتی قرار داشت.
معاملهگران حرفهای بازار تمایلی به خرید و فروش نداشتند و منتظر بودند شاید اخباری روانه بازار شود و قیمتها را به کانالهای پایینتر بکشاند. اما به نظر میرسد با نزدیکی به روزهای پایانی سال، خریداران احتیاطی نیز وارد بازار شدهاند و مطمئن هستند سیگنالی برای مهار و کاهش قیمت وجود ندارد.
رشد تمام قطعات سکه به غیر از امامی
روز ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ قیمت سکه برای ساعاتی از کانال ۳۰ میلیون تومانی عبور کرد اما بعد از ظهر به کف کانال ۲۹ میلیون تومانی برگشت. امروز بازار طلا و سکه به دلیل مراسم چهارشنبه پایان سال در ساعت ۱۶ بسته شد.
اما تا زمان پایان معاملات فیزیکی امروز،قیمت سکه نوسان زیادی داشت. قیمت سکه امامی در آخرین معامله امروز با قیمت ۲۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بسته شد. سکه بهار آزادی بیش از دو میلیون تومان افزایش قیمت داشت و به قیمت حدودی ۲۷ میلیون تومانی رسید.
نیم سکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان گرانتر از دیروز معامله شد و به قیمت ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی رسید. ربع سکه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت و به قیمت ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. امروز سکه گرمی ۷۰۰ هزار تومان گرانتر شد و با قیمت ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله شد.
دیروز قیمت طلا نیز روند صعودی داشت. هر مثقال طلا ۴۹۱ هزار تومان گران شد. هم اکنون هر مثقال طلا با قیمت ۹میلیون و ۸۹۱ هزار تومان مبادله میشود. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با رشد ۱۱۴ هزار تومانی به قیمت دو میلیون و ۲۸۴ هزار تومان رسید.
پیش بینی قیمت دلار ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ / مسیر رشد دلار باز شد؟
دیروز قیمت دلار برخلاف روزهای گذشته افزایش قیمت داشت. برخی معاملهگران آثار خبردرمانی را بر بازار تمام شده میدانند و برخی معتقدند بازارساز در روزهای پایان سال اجازه افزایش قیمت به اسکناس آمریکایی را نمیدهد.
قیمت دلار دیروز در کانال ۴۰ هزار تومان دو پله بالا آمد و هزار و ۸۰۰ تومان گرانتر از روز قبل معامله شد. امروز بازار ارز آزاد شاهد افزایش مبادلات بود و برخی معتقد بودند، دلار برای آخرین بار در سال ۱۴۰۱ با حضور فعالانه خریداران مواجه شده است.
این افزایش قیمت دلاردر مقابل ارزانی روزهای گذشته، بازار گمانهزنی را داغ کرده است. برخی معتقدند سرمایههای سرگردان آخر سال به سمت بازار ارز سرازیر شده و این افزایش مبادلات است که رشد قیمتها در بازار ارز را رقم زده است. از سوی برخی معتقدند تاثیر اخبار سیاسی بر بازار کمرنگ شده و خبر جدیدی نیز روانه بازار نشده است و این عامل افزایش قیمت دلار با توجه به افزایش انتظارات تورمی است.
بخشی از معاملهگران نیز باور دارند که تاثیرگذاری بازارساز بر روی قیمت دلار، پایین آمده است و نباید منتظر افت بیدلیل قیمت در روزهای باقیمانده سال جاری بود. حتی برخی از فعالان باور دارند به دلیل کاهش فعالیت بازیگران رسمی در نوروز، میتوان انتظار داشت که عناصر غیررسمی، اثرگذاری بیشتری بر روی قیمت دلار داشته باشند. عاملی که میتواند در این روزهای انتهایی اسفند، خریداران احتیاطی را به شکل محسوسی در بازار فعالتر کند.
سیگنال افزایش قیمت بازارهای موازی
قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلا که در روزهای قبل، حداقل کاهش ۳۰۰ تومانی قیمت را داشت، امروز ۲۳ اسفند نسبت به روز گذشته بدون تغییر و در سطح ۴۰ هزار و ۳۰۰ تومان باقی ماند.
قیمت دلار در بازارهای موازی نیز سیگنال افزایش قیمت به تهران دادند. دلار سلیمانیه با ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد. دلار هرات دو هزار تومان گران شد و به قیمت ۴۷ هزار تومان رسید. درهم امارات به کانال ۱۳ هزار تومان بازگشت و با ۵۰۰ تومان افزایش قیمت، با نرخ ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد.
بسیاری از معاملهگران معتقدند که بازار ارز فعلا تحت تاثیر هیچ خبری نیست و روال معمول خود را طی میکند و فعلا در حال کانالسازی است. به عبارتی معاملهگران حرفهای انتظار ندارند که روند رشد قیمت دلار دائمی باشد و دلار، هر روز رکورد قیمتی جدیدی را ثبت کند. از نظر آنها این افت و خیز و نوسان محدود، روند طبیعی دلار است.
اثر خبردرمانی کوتاهمدت است
در همین راستا فردین آقابزرگی تحلیلگر بازارهای مالی با اشاره به اخبار سیاسی هفته گذشته و تاثیر آن بر بازار ارز به تجارتنیوز گفت:«با وجود خبردرمانی و اقداماتی نظیر راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا، دولت همچنان متولی تعین قیمت دلار است. این موضوع اختیار هر گونه پیشبینی را سلب میکند. هر چند توجه به این موضوع که خبر درمانی تاثیر طولانی مدتی بر قیمت دلار ندارد نیز مهم است.»
وی به رشد اقتصادی یک درصدی کشور اشاره کرد و افزود:«در شرایطی که نفت هم فروختیم اما رشد اقتصادی از چهار درصدی که در برنامه پیشبینی شده بود خیلی عقبتر است.»
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه معیار و مبنای محاسبه قیمت دلار بعد از عرضه و تقاضا باید تورم باشد خاطرنشان کرد:«در شرایطی قرار داریم که این مثال مصداق پیدا میکند، مثل اینکه ما انتظار داریم هوا گرم شود اما ابزار گرم کننده نداریم و سعی میکنیم درجه دماسنج را بالا ببریم. نرخ ارز هم با صحبت و ارزپاشی پایین نمیآید و این پایین آمدنها موقتی و دستوری است.»
وی افزود:«ارزپاشی دوره بسیار کوتاهمدتی قیمت را پایین میآورد و رانت ایجاد میکند و بلافاصله بازار با نظامِ عرضه و تقاضا و سایر متغییرها تعادل خود را به دست میآورد.»
آقابزرگی درباره راهکار برونرفت از وضعیت فعلی بازار ارز و مدیریت قیمتها گفت:«کاهش هزینه تولید، کنترل حجم نقدینگی، انضباط مالی و اجرای برنامههای توسعه اقتصادی مواردی است که باید برای کنترل قیمت ارز رعایت شود.»
پیش بینی بورس چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ / فنر تقاضا آزاد میشود؟
طی چندماه گذشته شاهد روند صعودی بازار سرمایه بودیم که مهمترین عامل این اتفاق را میتوان افزایش قیمت اسکناس آمریکایی و عقب ماندگی بازار سهام نسبت به سایر بازارهای موازی برشمرد. اما ریسکها و نقاط قوت بازار سرمایه در سال آتی چیست و بازار طی آخرین روزهای سال جاری به کدام سو خواهد رفت؟
شاخص کل هموزن نیز همسو با شاخص کل رفتار کرد و با افزایش ۰٫۱ درصدی به سطح ۵۴۱ هزار و ۳۵ واحدی رسید. گفتنی است تابلوی بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات سه شنبه را ۱۱ میلیارد و ۸۲۰ میلیون و ارزش معاملات را پنج هزار و ۵۵۴ میلیارد تومان نشان میدهد.
پیش بینی بورس چهارشنبه
طی ماههای گذشته شاهد روند صعودی بازار سرمایه بودیم که مهمترین عامل این اتفاق را میتوان افزایش قیمت دلار بدانیم؛ در این مسیر، عقب ماندگی بازار سهام نسبت به سایر بازارهای موازی سبب شد عامل دلار قدرتمند حرکت و بورس را صعودی کند.
عموما از دهه دوم اسفندماه هر سال، تسویه اعتباری کارگزاریها و شرکتهایی که برای تامین مالی حقوق و پاداش اعضای خود اقدام به عرضه سهام در بورس میکنند، آغاز میشود. این رویکرد فشار فروشی را در بازار شاهد ایجاد میکند که امسال هم شاهد آن بودهایم و موجب شده است نماگر اصلی تالار شیشهای در سه روز ابتدایی هفته در سوی سرخ دامنه نوسانی خود قرار گیرد.
این فشار، موجب جمع شدن فنر سمت تقاضا شده است و به همین واسطه کارشناسان عقیده دارند پس از بازار سه شنبه که بالاخره شاهد نوسان مثبت شاخص کل بودیم، در روز چهارشنبه بازار سرمایه به مدار صعودی خود بازگردد و این روند در روزهای پایانی سال و همچنین هفته اول سال نو ادامه یابد.
نگرانیهای بورس در سال آینده
بزرگترین ریسکی که در سال آتی ممکن است گریبانگیر بازار سرمایه شود، افزایش نرخ بهره و نرخ بهره واقعی اوراق است. در حال حاضر نرخ بازدهی اوراق گام به ۳۴ درصد رسیده و همچنین سیاستهای پولی انقباضی بانک مرکزی نیز ادامهدار است.
نمیتوان انکار کرد که این مهم، فشار زیادی به بازار سرمایه وارد میکند؛ علی رغم فرصتهای بازار سرمایه و عقبماندگی این بازار نسبت به تورم و بازارهای موازی، کارشناسان انتظار بازدهی عجیب را از بورس تهران در سال آتی ندارند.
نقاط قوت بازار سهام در سال ۱۴۰۲
از سوی دیگر اما اتفاق مهمی برای بازار سهام افتاده است و دیگر عملا خبری از دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی فرزین نیست و شرکتها با نرخ بالاتری دلار خود را در بازار مبادله ارز و طلا به فروش میرسانند.
همچنین صحبتهایی در میان است تا نرخ خوراک گاز از مبالغی که در لایحه بودجه قرار گرفت بود یعنی هفت هزار تومان کاهش پیدا کند؛ این امر میتواند تاثیر مثبتی بر بهای تمام شده محصولات و افزایش سود شرکتها داشته باشد.
موضوع مثبت دیگری که در رابطه با بازار سرمایه وجود دارد، روند رو به رشد افزایش ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری است. خوشبختانه مردم در حال آشنایی بیشتر با این ابزار بازار هستند که معمولا بازدهی بالاتری نسبت به شاخص ثبت میکند و در عین حال ریسک کمی دارد.
همچنین توافقی که در روزهای گذشته میان ایران و عربستان انجام شد، امید به احیای برجام را زنده کرده است. میتوان این امید را داشت که در نهایت با احیای توافق برجام شاهد کاهش هرچه بیشتر ریسکهای سیستماتیک باشیم.
با کاهش ریسکهای سیستماتیک، فشار دولت بر صنایع برای تامین کسری بودجه کاهش خواهد یافت و در نتیجه با حذف دست درازی دولت به سود شرکتهای سهامی عام، بازار سرمایه فرصت تنفس آزادتری پیدا خواهد کرد.