وبلاگ

انواع تکنیک‌ های نقاشی

انواع تکنیک‌ های نقاشی به کار رفته در آثار هنری باستانی با آنچه امروزه بسیاری از هنرمندان با قلم‌های دیجیتال انجام می‌دهند، بسیار متفاوت است. در ادامه در خصوص تعدادی از این تکنیک‌ها صحبت خواهیم کرد:
با انواع تکنیک‌ های نقاشی بیشتر آشنا شوید/نوین اکسپو

شناخت انواع تکنیک‌های نقاشی

انواع نقاشی به کار رفته در آثار هنری باستانی با آنچه امروزه بسیاری از هنرمندان با قلم‌های دیجیتال انجام می‌دهند، بسیار متفاوت است. در ادامه در خصوص تعدادی از این تکنیک‌ها صحبت خواهیم کرد:

۱. رنگ روغن

شاید بتوان تکنیک رنگ روغن را شناخته شده‌ترین انواع  نقاشی در اعصار گذشته دانست. امروزه هیچ کسی نیست که تا به حال نام این مدل نقاشی به گوشش نخورده باشد و در واقع، بسیاری از هنرمندان نیز از این تکنیک برای پیاده‌سازی ایده‌های خلاقانه و تصویرهای ذهنی خود استفاده می‌کنند.

خرید لوازم هنری

قیمت وسایل نقاشی رنگ روغن

برخلاف بسیاری از دیگر تکنیک‌های نقاشی، برای اینکه نقاشی با رنگ روغن را شروع کنید، نیاز به خرید لوازم هنری و تجهیزات و وسایل متعددی خواهید داشت. بوم نقاشی، سه پایه، پالت رنگ، قلم موهای مخصوص، روغن برزک و تینر یا تربانتین و خود رنگ روغنی از جمله این ابزارهای ضروری برای شروع به کار با رنگ روغن به شمار می‌آیند. بنابراین، در محاسبه قیمت وسایل نقاشی رنگ روغن باید این تعدد وسایل را نیز لحاظ کنید.

قیمت وسایل نقاشی رنگ روغن تا حد زیادی بستگی به این دارد که بخواهید چه قدر حرفه‌ای کار کنید. برندهای جهانی مانند وینزور (ساخت کشور انگلستان) و همینطور برند مرغوب ایرانی به نام وستا مشهورترین برندهای موجود در بازار هستند و بسیاری از هنرجویان و حتی اساتید نقاشی نیز از این برندها استفاده می‌کنند. قیمت رنگ روغنی وستا بسیار مناسب و قیمت هر تیوب آن چیزی در حدود سی هزار تومان است.

۲. آبرنگ

در متد آبرنگ، حلال رنگ‌ها به جای روغن و تینر، آب است و بنابراین پیکربندی نقاشی با ترکیب رنگ با آب شکل می‌گیرد. این نقاشی‌ها بر روی کاغذهای مخصوص آبرنگ یا مقواهای ضخیم مانند فابریانو و اشتنباخ ترسیم می‌شوند.

نخستین نقاشی آبرنگ اثر آلبرشت دورر (Albrecht Dürer) است که یکی از زیباترین مناظر حیات وحش گیاهی را با آبرنگ نقاشی کرده است. تکنیک بخصوصی از استفاده از آبرنگ در چین وجود دارد که در آن به جای قلم موی آبرنگ از اثر انگشت برای شکل دادن به تصاویر استفاده می‌شود. مدادهای آبرنگی نیز با قابلیت حل شدن در آب ساخته شده‌اند و به صورت خشک یا تر به کار می‌روند.

۳. انواع تکنیک‌های نقاشی: نقاشی با پاستل

پاستل پیگمنتی است که به صورت پودر تهیه و در قطعات کوچک فشرده می‌شود. به همین خاطر، این تکنیک بیشترین شباهت را به استفاده از پیگمنت‌های طبیعی پیدا می‌کند. ماده به کار رفته در نگه داشتن این ذرات، موجب پایین آوردن میزان اشباع تصاویر نقاشی شده با پاستل گردیده و این امر به آن رنگی خنثی می‌بخشد.

نکته مهم در مورد نقاشی با پاستل این است که سطح نقاشی به راحتی در معرض تخریب و لکه دار شدن قرار می‌گیرد. بنابراین، اقدامات حفاظتی مانند استفاده از فیکساتور یا قاب گرفتن با شیشه برای نگهداری این نقاشی‌ها توصیه می‌شود. اگر محافظت خوب از این نقاشی‌ها صورت گیرد و پیگمنت دائمی باشد، آنها تا قرن‌ها همان طور سالم و بدون تغییر باقی می‌مانند.

۴. نقاشی آکریلیک

در رنگ‌های آکریلیک، پیگمنت‌ها در یک امولسیون پلیمری آکریلیک شناورند. ویژگی این رنگ‌ها آن است که به سرعت بر روی سطح نقاشی خشک می‌شوند و بنابراین اگرچه قبل از خشک شدن محلول در آب در نظر گرفته می‌شوند، اما بعد از اینکه خشک شدند نسبت به آب مقاوم می‌گردند.

نخستین بار کمپانی BASF در سال ۱۹۳۴ با اقتباس از روم و هاس (Rohm and Haas) اقدام به تولید رزین‌های آکریلیک نمود. این تکنیک از قرن ۱۹۴۰ میلادی به بعد مورد استفاده قرار گرفته است و ترکیبی از خصوصیات رنگ‌های روغنی و آبرنگ را داراست.

 

۵. نقاشی سیاه قلم

یکی دیگر از انواع تکنیک‌های نقاشی، نقاشی سیاه قلم است و در آن از ذغال یا گرافیت استفاده می‌شود. در تکنیک ذغال، ابزار نقاشی از مواد آلی پودر شده که توسط یک نگهدارنده از جنس موم یا صمغ به هم متصل شده‌اند تشکیل شده است. این موضوع به نقاشی‌ها کیفیتی خنثی می‌بخشد. تاریخچه این مدل نقاشی به یک سبک باستانی دیگر بازمی‌گردد و در واقع می‌توان ذغال را ابزار اصلی به کار رفته در نقاشی‌های غارها مانند نقاشی قدیمی گورخر در غار آپولو در نامیبیا دانست.

طراحی با مداد نیز جزو یکی از پرطرفدارترین انواع تکنیک‌های نقاشی سیاه قلم به شمار می‌آید. در این روش، خطوط ریز و دقیق با استفاده از گرافیت به کار رفته در مغز مداد ترسیم می‌گردند. مدادها در انواع و درجات مختلف تولید شده و این درجه‌ها نشان دهنده سختی مدادها و میزان پررنگ بودن آن‌هاست.

معادن گرافیت نخستین بار در قرن شانزدهم میلادی مورد استخراج قرار گرفتند؛ به مرور زمان، قرار دادن قطعات گرافیت طبیعی در داخل محفظه‌های نگهدارنده رواج یافت و از قرن ۱۷ میلادی به بعد طراحی با مداد به شکل روتین درآمد.

بعد از آن هنرمندان هلندی از این ابزار برای نشان دادن جزئیات طراحی‌های خود بهره جستند. در این دوره و حتی در طول بخش زیادی از قرن هجدهم، از گرافیت تنها برای ترسیم طرح اولیه نقاشی‌ها استفاده می‌گردید و تکنیک‌های دیگر عمدتاً بر روی آن سوار می‌شدند. به این ترتیب نقاشی‌هایی که در آن‌ها تماماً از گرافیت استفاده شده باشد، بسیار نادر بودند. در حقیقت مدت‌ها طول کشید تا استفاده از گرافیت و مداد به شکل یک تکنیک مستقل نقاشی، آنطور که امروزه می‌شناسیم، درآید.

۶. مداد رنگی

پیگمنت به کار رفته در این ابزارهای نقاشی در داخل یک محفظه استوانه‌ای چوبی قرار می‌گیرد و مغز مداد را تشکیل می‌دهد. این رنگ‌ها عمدتاً بر پایه موم یا روغن بوده و از ترکیبی از پیگمنت و عناصر نگهدارنده ساخته می‌شوند.

یکی از انواع تکنیک‌های نقاشی استفاده از مداد رنگی است. خرید مداد رنگی در کودکی یکی از لذت بخش ترین خریدهای ما بود. همه ما در دوران کودکی نقاشی با مداد رنگی را تجربه کرده‌ایم و نقاشی‌های زیادی را با این ابزار هنری رسم یا رنگ‌آمیزی نموده‌ایم؛ اگرچه شاید هیچکدام به تأثیرگذاری آثار هنری نمایشگاه‌های نقاشی با مدادرنگی نبوده باشند!

امروزه هنرمندان از تکنیک‌ها و استایل‌ها گوناگونی برای به کارگیری مداد رنگی در نقاشی‌های خود بهره می‌جویند و می‌توان گفت که آثار هنری ترسیم شده با این ابزارها از دیرباز دستخوش تحولات و پیشرفت‌های قابل توجه قرار گرفته اند.

بنابراین، آنچه ما در کودکی به عنوان نقاشی با مداد رنگی می‌شناختیم، در دست هنرمندان به شکلی کاملاً تازه و متأثر از تکنیک‌های حرفه‌ای درآمده است. به عنوان مثال، یکی از این تفاوت‌ها به نوع مداد رنگی باز می‌گردد. مداد رنگی‌های هنرمندان و افراد حرفه‌ای در مقایسه با مداد رنگی‌های بچه‌ها از درصد بالاتری از موم و پیگمنت تشکیل شده‌اند. به این مدادها، مداد رنگی‌های پلی کروم نیز گفته می‌شود. قیمت مداد رنگی پلی کروم تکی بستگی به نوع برند سازنده و نیاز هنرمند دارد و مثلاً برای برند مرغوبی مانند فابر کاستل ممکن است لازم باشد حدود ۵۰ هزار تومان برای هر مداد هزینه کنید.

۷. نقاشی با جوهر

جوهر مایعی است که در آن پیگمنت‌های رنگی به کار رفته است و می‌توان از آن برای رنگ‌آمیزی و یا تصویرگری و خلق آثار هنری بهره برد. این تکنیک اصالتاً به چین بازمی‌گردد و مبنای بسیاری از سبک‌های هنری دیگر مانند طراحی با خودکار، نقاشی با قلم مو و خطاطی با قلم خوشنویسی است.

نقاشی با خودکار به عنوان یکی از تکنیک‌های نقاشی، از میانه قرن بیستم میلادی رواج یافت و به عنوان یک سبک مستقل و پرطرفدار از سوی طیف گسترده‌ای از هنرمندان مورد استفاده قرار گرفت. سرعت عمل، دسترسی بالا و قیمت پایین این ابزار هنری از جمله دلایلی به شمار می‌آیند که بسیاری از هنرجویان، این ابزار نوشتن را به عنوان یک روش بسیار کارآمد و خوش دست برای خلق آثار هنری قلمداد می‌کنند.

در قرن بیستم میلادی، برخی از هنرمندان مشهور مانند اندی وارهول (Andy Warhol) و آلبرتو جاکوماتی (Alberto Giacometti) به عنوان بخشی از تجربه کار هنری حرفه‌ای خود به خلق آثاری با خودکار همت گماردند.

۸. نقاشی دیجیتال

پیشرفت روزافزون علم و تکنولوژی تمامی جنبه‌های زندگی ما را تحتالشعاع قرار داده است. هنر نیز از این امر مستثنی نیست و اکنون بسیاری از هنرمندان معاصر، آثار خود را با استفاده از قلم دیجیتال یا ماوس و بر روی تبلت و کامپیوتر ترسیم می‌کنند. نقاشی دیجیتال امروزه جزو یکی از پرطرفدارترین انواع تکنیک‌های نقاشی به حساب می‌آید.

نکته جالب توجه در مورد نقاشی دیجیتال این است که هنرمندان می‌توانند از طیف گسترده‌ای از تکنیک‌های نقاشی که پیش‌تر ذکر کردیم به طور همزمان استفاده کنند. به عبارت دیگر، شما می‌توانید با قلم دیجیتال خود نقاشی‌هایی با سبک آبرنگ، رنگ روغن یا آکریلیک خلق کنید.

به علاوه، در نقاشی دیجیتال شما امکان اصلاح و پردازش چندین و چند باره آثار خود را خواهید داشت و می‌توانید تا زمانی که به تصویر دلخواه خود نرسیده‌اید، هرگونه تغییری را که می‌خواهید بر روی نقاشی اعمال کنید. هم چنین دیگر نیازی نیست که منتظر خشک شدن نقاشی خود بمانید.

با وجود همه آنچه که گفتیم، هنوز هم برخی از هنرمندان روش‌های سنتی‌تر را به خلق آثار دیجیتال ترجیح می‌دهند. این امر تا حد زیادی بستگی به خصوصیات فردی و تعریف افراد از هنر و نقاشی دارد. به هر ترتیب، نقاشی دیجیتال یک روش بسیار پرطرفدار و رایج برای بال و پر دادن به هنر و خلاقیت به شمار می‌آید.

۹. نقاشی مینیاتور

نقاشی مینیاتور بر روی پوست، مقوا، مس و حتی در مواردی بر روی عاج انجام می‌شود و ریشه آن به قرون وسطی و فاصله بین سده ۱۶ و ۱۹ میلادی بازمی‌گردد.

۱۰. نقاشی با گواش

نقاشی با گواش یک روش مبتکرانه در استفاده از پیگمنت، حلال آبی و عامل نگهدارنده (در اینجا دکسترین یا صمغ عربی) است. این روش تا حد زیادی شباهت به دیگر تکنیک‌های نقاشی مانند آبرنگ دارد؛ با این تفاوت که اندازه ذرات پیگمنت در گواش در مقایسه با آبرنگ بزرگ‌تر است.

تاریخچه استفاده از این تکنیک به حدود ۶۰۰ سال قبل بازمی‌گردد. یک ویژگی منحصر به فرد این نوع نقاشی این است که رنگ‌ها در آن در تضاد با یکدیگر قرار می‌گیرند و همین امر یک زیبایی مضاعف را به تصویر خلق شده می‌بخشد.

۱۱. نقاشی با اسپری

در نقاشی با اسپری، رنگ به صورت ائروسل در درون یک محفظه فشرده قرار می‌گیرد. اینکه هنرمند چقدر بر روی افشانه اسپری تسلط داشته باشد، نکته کلیدی در خلق آثار هنری با این وسیله است. معمولاً بخشی از نقاشی که قرار است رنگ بر روی آن اسپری شود در معرض دید قرار می‌گیرد و باقی نقاشی پوشانده می‌شود. به این ترتیب از ترکیب شدن رنگ‌ها جلوگیری به عمل می‌آید. گرافیتی‌ها نیز شکل دیگری از نقاشی با اسپری هستند که اغلب بر روی دیوارهای گذرگاه‌ها و با هدف انتقال پیامی مشخص ترسیم می‌شوند.

جستجو کردن

درباره نوین اکسپو

نوین اکسپو با هدف گذاری منحصر به فرد در جهت طراحی سایت  با قابلیت اطلاع رسانی با حداقل هزینه، راهکاری قدرتمند در جـهت نــمایش و معرفی آخـرین دستـاوردهـا و فـناوری هـای نـــوین

طراحی وب سایت با امکان نمایش و اطلاع رسانی در نوین اکسپو

بیشتر ببینید:

novinpay

خرید آنلاین وب سایت ایجاد one pager در نوین اکسپو طراحی وب سایت : اطلاعات کامل متنی: محصولات، خدمات، امکانات

ادامه مطلب
بیمه اول نمایندگی حامد نظافت پور کد ۴۶۹۲۱۰۰۰۱

بیمه اول

بیمه اول نمایندگی حامد نظافت پور کد ۴۶۹۲۱۰۰۰۱ مشاوره و صدور انواع بیمه نامه     ارائه خدمات بیمه‌ای متنوع

ادامه مطلب